Lid worden bij vaarverenigingen

De modelbouw, met name die van boten, is er voor iedereen. Ieder persoon met een interesse of zelfs een voorliefde voor de modelscheepsbouw is kijkt graag naar de miniatuurweergaven van beroemde schepen. Veel mensen in de modelbouw bedrijven deze hobby thuis, alleen of met huisgenoten. Het is echter veel gezelliger om dit samen met andere mensen te doen die deze interesse met je delen. Niet alleen kan je zo even gezellig bijpraten over het weer of het nieuws van de dag, je kan ook kennis uitwisselen over de modelbouw.

Inschrijvenimages (4)

Dit kan bij vaarverenigingen die gespecialiseerd zijn in de modelbouw. Leden van vaarvereningingen (er zijn er meer dan u wellicht denkt) komen graag bij elkaar om hun hobby te bedrijven. Iedereen kan lid worden: U hoeft bij de meeste clubs alleen enkele gegevens in te voeren zoals voornaam, achternaam, en e-mailadres. Vaak zijn er bij het inschrijfformulier enkele andere gegevens die u toe kunt voegen, maar deze zijn niet verplicht.

Contributie

Om de vaarvereniging draaiende – of, eerder gezegd, varende – te houden, is geld nodig. Daarom worden meestal leden gevraagd om een kleine jaarlijkse bijdrage te geven aan de vereniging. De grote van deze bijdrage is soms afhankelijk van de leeftijd van het lid, maar vaak geldt er ook een vast tarief. Deze bijdrage is gelukkig niet heel groot. Meestal schommelt het een beetje rond de tien à twintig euro per jaar: veel minder dan bij bijvoorbeeld een sportvereniging. Soms bieden vaarverenigingen ook een speciale aanbieding, waarbij men korting krijgt wanneer er meerdere leden tegelijk lid willen worden (bijvoorbeeld omdat een ouder met zijn kind(eren) lid wil worden.

Wie geen lid hoeft te zijn van de vereniging, maar wel graag een financiële bijdrage wilt geven aan kan vaak een donateur worden. Donateurs zijn geen officieel lid, maar worden dikwijls wel ‘vrienden van de vereniging’ of iets in die trant genoemd.